بیماری آنتراکنوز بادام
Almond anthracnose
بیماری قارچی آنتراکنوز، یکی از بیماری های مهم درختان بادام میباشد. باران های بهاری نقش فراوانی در توسعه عامل بیماری دارند. نشانه های بیماری آنتراکنوز روی تمام قسمتهای هوایی درخت بادام قابل مشاهده است.
علائم بیماری:
علائم بیماری روی شکوفه ها به شکل سوختگی و پوسیدگی قهوهای قابل مشاهده است. این بیماری علاوه بر خشکیدگی شاخه های کوچک، باعث سوختگی حاشیه ای و از بین رفتن برگها میشود. به مرور برگهای آلوده زرد و خشک شده و به صورت معلق روی شاخه باقی میمانند. علائم بیماری روی پوست میوه شامل زخمهای مدور، نارنجی و آفتاب سوخته میباشد. در مواقعی که شدت آلودگی بالا باشد، میوههای آلوده چروکیده شده و شیره شفافی از آنها خارج میشود. میوه آلوده از رشد بازمانده و به صورت خشکیده بر روی شاخه باقی میماند.
عامل بیماری، نحوه انتشار و چرخه زیستی آن:
عامل بیماری قارچ Colletotrichum acutatum میباشد. زمستان گذرانی عامل بیماری در داخل چوب های خشکیده و میوه های خشک شده روی درخت صورت میگیرد. شرایط آب و هوایی مرطوب و محدوده دمای ٢٣ الی ٢۶ درجه سانتیگراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. آبیاری پاششی، باد و باران باعث جابجایی عامل بیماری در سطح باغ میگردد.
راههای پیشگیری و کنترل بیماری:
- کاشت ارقام مقاوم تر
- هرس و جمع آوری بخشهای آلوده
- آبیاری درختان به صورت قطره ای
- استفاده از بردوفیکس به شرح زیر:
- سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار پس از ریزش ٧۰ درصد برگها در پاییز
- سم پاشی با بردوفیکس١۰ در هزار پس از هرس زمستانه
- سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار هنگام تورم جوانه ها
- سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بعد از ریزش گلبرگ ها